Blog

L’equip de terapèutic de la Fundació Teràpia a Cavall us desitgem hagueu gaudit de les Festes de Nadal  i els nostres millors desitjos pel nou any 2018. Moltes gràcies per la confiança.  Moltes gràcies pel vostre suport

Què necessites per  l'Any Nou? Necessites un somni; el teu somni necessita una acció; i la teva acció necessita un pensament positiu. Sense pensaments positius, només pots tenir somnis no realitzats” Mehmet Murat ildan

 Aprofitem per fer-vos arribar un resum de les activitats  d'aquest any 2017, compartim els somriures dels infants i de l’equip de persones voluntàries que hi ha participat.

Cliqueu sobre l'enllaç :  https://www.youtube.com/watch?v=DpB6h1n7buI

 

May the universe bless you in surprising and joyful ways. Our therapy team wish you a Happy New Year 

What do you need in the New Year? You need a dream; your dream needs an action; and your action needs right thinking! Without right thinking, you can have only unrealised dreams!” 

 

Mehmet Murat Ildan

 

Aquest estiu hem rebut Visitants Internacionals  de Estats Units


El futur president de PATH International (abans NARHA North American Riding for the Handicapped Association) en Ross Braun acompanyat de MaryJo Beckman membre de PATH International  han realitzat un  viatge per Europa visitant els diferents centres associats que hi ha arreu d’Europa.
Han visitat les instal•lacions de la Fundació Teràpia a Cavall, ja que el nostre centre va ser el primer centre d’activitats i teràpies assistides amb cavalls acreditat per PATH Int l’any 2006 a Europa. En Ross i Mary Jo varen compartir una visita d’un parell de dies  a la Fundacio coneixent de primera ma, el nostre equip, cavalls, voluntaris aixi com assistir a una de les sessions d’hipoterapia dirigida per Ma Teresa Lloria, la nostra directora tecnica.

 

MaryJo Beckman, master certified Therapeutic riding instructor, Ross Braun, futur president PATh international,  Ma Teresa Llòria, directora técnica de Fundació Terapia a Cavall i Jordi Ricart, voluntari Fundació (esquerre), Visita excursió a Puiggraciós, muntanya propera a les nostres instal.lacions.


Juntament amb Nuria Garbi, Instructora certificada per Path International membre de la Fundacio així com Laia Jarne, instructora en practiques varem visitar el centre Equiphoria de Montpellier a França.

A finals de Juliol també ens va visitar Meredith Bazaar, una logopeda especialista en Hipoterapia de New Jersey. Gran experiència doncs varen tenir oportunitat de comentar casos clínics i rebre un excel•lent feedback de professionals amb llarga experiència en el camp de la hipoterapia.

 

La Fundació Teràpia a Cavall celebra el seu 15è aniversari

 
El diumenge 4 de juny la Fundació Teràpia Cavall va organitzar a les seves instal•lacions la festa de celebració del seu 15è aniversari, acte al que hi van assistir més de 160 persones, entre les quals l'alcalde Andreu González i la regidora de Benestar Social, Roser Ametller.
La festa, amb un marcat caràcter emotiu, va constar de diverses activitats.
A mida que arribaven les famílies dels infants que normalment assisteixen a la Fundació, familiars, amics i col•laboradores varen poder realitzar  diferents tallers, mentre altres coneixien les instal•lacions.
Gràcies a Anna Casals Lloria els infants varen passar una estona molt divertida escoltant i participant del seus contes d’arreu del mon.
El moment dels discursos, moment especial i molt sentit. Va obrir els parlaments, la nostra directora tècnica, fent un breu resum de les activitats d’aquest curs així com un repàs dels 15 anys t’historia, tenint unes paraules molt especials per a totes aquelles persones que han passat per la Fundació i per als que ja no hi son.
A continuació, en Marc Fuentes, un dels primers infants que vam atendre a la Fundació quan nomes tenia 2 anys i que ara anava a complir-ne 18, va tenir paraules d’agraïments per la tasca feta per tot l’equip de la Fundacio, professionals i voluntaris. Com la teràpia amb cavalls l’ha ajudat, tot i tenir paràlisis cerebral a aconseguir el seu somni, tenir la capacitat física suficient per fer els estudis d’entrenador de futbol. La seva passió. També va parlar la seva mare, l’Esther un gran puntual i suport per a en Marc. Va tenir paraules d’ànims i esperança per als pares i famílies que actualment acudeixen a la Fundació. Paraules encoratjadores per poder acompanyar als seus fills amb força a mes de recolzar i agrair els anys que marc va fer fisioteràpia amb nosaltres.
El president d’Honor, en Josep Lloria  Saez, va fer un breu resum de com  van ser els inicis de la Fundació  fins a arribar a aquest 15 anys. Un fort i sentit agraïment a totes les persones i entitats que han donat suport a que fos possible el nostre objectiu millorar la qualitat de vida dels infants amb discapacitat.
Per últim, l’alcalde de L’Ametlla del Vallès, Sr Andreu Gonzalez, va felicitar a l’equip de la Fundació per la seva feina  i va prometre un recolzament econòmic per a donar suport les nostres activitats.
A continuació, varen gaudir del refrigeri obsequi de Supermercat Carrefour de L’Ametlla del Vallès  amenitzada per la música de grup Forrest Glamp. Musica dels 80 que convidava a ballar a infants i grans.
Durant tot el dia tot i que a estones plovisquejava varen gaudir del sol que acompanyava a gaudir d’aquest dia tan especial en plena natura.
Gràcies a totes les persones que varen compartir aquest dia, amics, familiars, patrocinadors, per conèixer  a les nostres famílies i als seus infants.
La Fundació Teràpia a Cavall, amb seu a l'Ametlla del Vallès, és una entitat sense ànim de lucre dedicada a la millora de la vida de nens i nenes amb diversitat funcional o necessitats especials a través de la combinació de cavalls, teràpia i entorn natural. Amb aquesta combinació, la Fundació assoleix els objectius lúdics, educatius i terapèutics en un ambient relaxat, sa i divertit.
Un dels seus principals objectius és, doncs, proporcionar a nens i nenes amb necessitats especials una base per al desenvolupament de les activitats necessàries per a la seva autonomia personal, a través d'un tractament personalitzat de qualitat i innovador, incloent les activitats i teràpies assistides amb cavalls

   

       

 

Discurs de la Directora Tècnica
Benvolgudes famílies, amics i col•laboradors de la Fundació Teràpia a Cavall, l'any 20016 ha estat un any de canvis i noves metes, un any exigent.
Aquest any més de 35 nens  han confiat en el nostre sistema de tractament  realitzant sessions setmanals e inclús dos cops per setmana, observant-ne millores tan a nivell físic com a emocional i social.
La Fundació Teràpia a Cavall continua oferint servei a persones amb discapacitats físiques, psíquiques, emocionals o amb necessitats especials, amb mes de 1000 hores de sessions anuals.
Ha estat un any de consolidació del projecte de fisioteràpia assistida amb cavalls, gràcies a la certificació de la American Hippotherapy Certified Board.
Ha estat un any per afirmar, som un dels primers centres de rehabilitació de fisioteràpia pediàtrica que inclou el moviment del cavall al seu programa de tractament de forma setmanal i de forma individualitzada a nens d'entre 2 i 10 anys.
L'estimulació primerenca és el tractament terapèutic-educatiu destinat a impulsar i optimitzar el desenvolupament dels nens amb discapacitat i d'alt risc menors de sis anys.
L'objectiu principal és estimular el desenvolupament evolutiu global: motricitat, llenguatge, socialització i cognició, i promoure l'aprenentatge del nen amb discapacitat, prevenir deficiències associades i afavorir l'adaptació familiar i social.
Per poder dur a terme totes aquestes sessions hem comptat amb la participació dels 9 cavalls de la Fundació. Cadascun d’ells son especials per el moviment, el caràcter i tamany fent que els nens necessitin una varietat de cavalls al llarg del seu tractament de rehabilitació. Ens importa i vetllem pel benestar dels nostres cavalls, permeten espais de descans després de les sessions, gaudint de sortides d’excursió, massatges..  motiu per el qual ens trobem en la necessitat de buscar nous cavalls que ens permetin oferir-li un descans i evitar l’esgotament tant físic com mental. Es per això que volem donar la benvinguda als dos nous cavalls, en Xato i Siddhârta que des de setembre entraran a formar part de l’equip de cavalls coterapeutes rebent carícies i pastanagues dels nostres nens. Volem agrair a la Familia Rabell per la donació de l’euga Siddarta de 17 anys i a la Familia de Jana, que varen pensar que en Xato  un cavall Hispanobreto de 16 anys seria un  cavall de terapia molt especial. Han estat  sent entrenats per Laia Jarne amb el suport de l’equip de voluntaris durant 6 mesos estant a punt per començar.
Mirant enrere sembla que va ser ahir que varem fundar aquesta entitat però ara celebrem els 15 anys i repassant les memòries hem recollit aquestes xifres: hem ofert sessions a mes de 550 infants i adults de ciutats i pobles tan lluny com Esparraguera, Castelldefels o Singapur, hem rebut l’ajuda d’unes 300 persones voluntàries que dia a dia ens han ofert els seus somriures i compromís, hem comptat amb la preuada col•laboració de 25 cavalls, tot per poder oferir mes de 13000 hores de sessions.
No m'agradaria finalitzar aquestes paraules sense abans rendir el meu més sincer agraïment als meus pares  que , m’han ofert el seu recolzament dia a dia, a la meva germana Imma que ha estat al meu costat fent créixer la Fundació estant a punt en qualsevol moment i a Nuria Garbi que des de l’any 2003 que es va incorporar  a la Fundació com a voluntària  ha estat al nostre costat, vetllant pel benestar dels cavalls i coordinant a l’equip de voluntaris. Gràcies!!
Gràcies a vosaltres pares i mares, dels que aprèn cada dia per deixar-nos a portar un granet de sorra  en el creixement dels vostres fills. A aquells que ja no hi son, Aida, Biel, Roser, Marti, Jana  aquí, que varem poder acompanyar un trosset de les seves vides i dels que he après  fortalesa, il•lusió  i ganes de viure.  Gràcies.
Gràcies a tots els voluntaris que d'una manera totalment desinteressada ofereixen el seu temps a les activitats de la Fundació.
També expressar el nostre agraïment a totes les persones, entitats i empreses que han recolzat les nostres iniciatives, i activitats sense elles no hagués estat possible complir amb la nostra raó de ser: millorar la qualitat de vida d'adults i nens amb discapacitats mitjançant activitats i teràpies assistides amb cavalls. Gràcies a l’aportació de Bankia en Acción 10 infants han rebut una beca del 30% per a realitzar sessions al llarg d’aquest curs.
Moltes gràcies pel vostre suport i esperem aquesta  celebració us permeti conèixer una mica mes les activitats que duu a terme l'equip de la Fundació Teràpia a Cavall.
Si l'any 2016 ha estat l'any de pensaments positius, volem que aquest any 2017 sigui un any ple de possibilitats.

  Foto:
Sra. Rosa Maria Pruna Esteve. Regidora d’Agricultura, Territori i Sostenibilitat de l'Ajuntament de les Franqueses del Valles, Sr. Josep Llòria Saez, president d'Honor de FTAC, Ma Teresa Llòria, directora tècnica i actual presidenta de FTAC, Imma Llòria, membre fundador de FTAC i Sra Maria Teresa Serra Benach. Cap de l’Àrea d’ Agricultura, Territori i Sostenibilitat. Responsable Salut Pública. Ajuntament de les Franqueses del Vallès

 

Congres Anual de American Hippotherapy Association a  Colorado (USA) Març 2017
International Conference Success!

El congres anual de AHA (American Hippotherapy Association) celebrat aquest any a Fort Collins, Colorado als EUA   va comptar  amb la presencia de més de 230 assistents, fisioterapeutes, terapeutes ocupacionals, logopedes, metges i professionals de la salut.
Entre els assistents internacionals hi havia professionals de Nova Zelanda, SudAmerica, Portugal i la nostra Directora Tècnica, Ma Teresa Llòria com a fisioterapeuta certificada per la American Hippotherapy Certified Board. 
Una oportunitat molt especial on professionals de diferents  disciplines varen poder  compartir experiències i formació sobre la teràpia assistida amb cavalls com a estrategia d’intervenció en infants i adults amb diferents discapacitats, i necessitats especials.
Actualització de coneixements i sobretot conèixer de primera ma els diferents estudis que s’estan duent a terme per corroborar la eficàcia de la hipoterapia com a pràctica basada en la evidència.

Visita  al Colorado State University Vet Teachinhg Hospital – Hospital Veterinari de la Universitat de Colorado
Ma Teresa Lloria, directora técnica de la Fundació amb Leah Van Aupert, terapeuta Ocupacional que treballa a Indiana.


 

Anne Cochran Fisioterapeuta especialista en Hipoterapia a Missouri

  

 

 

Page 1 of 3